Skip to main content

Production Planning Officer

Oostende - België

Department

Production Planning & Control is verantwoordelijk voor het opmaken van de productieplannen en het voorzien van de nodige resources (onderdelen, mensen) om deze te realiseren.

Dit betekent dat de dynamische marktvraag naar Daikin producten omgezet moet worden naar een stabiel productieplan per lijn. Het bijsturen van de planning waar nodig op basis van de prioriteiten, beschikbare onderdelen, capaciteit of manpower  is hierbij van cruciaal belang.

 

Naast de productieplanning moeten er ook voldoende onderdelen tijdig beschikbaar gesteld worden en oplossingen gezocht worden wanneer dit niet mogelijk is.

Tenslotte moet er een adequate opvolging en planning gemaakt worden binnen de fabriek om ervoor te zorgen dat er een goede balans is tussen nodige en beschikbare mankracht.

 

Als team is er een frequente samenwerking en communicatie zowel extern naar leveranciers en logistieke providers als intern naar productie, supply center, HR en aankoop.

 

Job content

 • Je bent verantwoordelijk voor de planning en controle van de resources met een focus op onderdelen, manpower en afgewerkte producten binnen Daikin, waarbij je nauw overlegt met het management van de verschillende productielijnen, aankoop en ons supply center.
 • Je brengt de productieplanning in kaart en vertaalt dit naar voorstellen met betrekking tot optimalisatie van beschikbare onderdelen. Zowel intern als met externe leveranciers volg je dit proces ook verder op.
 • Analyse op deze planningen en het ontwikkelen van tools om dit op een efficiënte en doeltreffende manier te doen is hierbij steeds nodig om continu te verbeteren en de gepaste acties te nemen.
 • Een goede balans nastreven tussen het realiseren van de productieresultaten enerzijds en een optimale verdeling binnen de fabriek anderzijds is hierbij van cruciaal belang.
 • Aan de hand van rapportering, actieve betrokkenheid in verbeterprojecten en een enthousiaste communicatie wordt je het centraal aanspreek punt binnen productie met betrekking tot productieplanning en allocatie.
 • Binnen deze afdeling is er een frequente communicatie met andere fabrieken binnen EMEA.
 • Je bent ook actief betrokken in supply chain projecten ter verbetering van de plannings- en logistieke processen.

 

Profile

 • Je behaalde een master diploma in een economische richting (TEW, Handelswetenschappen) of je bent handelsingenieur.
 • Je hebt een analytische geest en bent geboeid door het bedrijfsleven en de bedrijfsprocessen. Je streeft naar een optimaal efficiënt gebruik van verschillende middelen.
 • Je bent pragmatisch ingesteld en hebt de nodige zelfdiscipline om planningen op te maken en die ook te volgen.
 • Ervaring is een plus maar geen absolute vereiste. Ervaren kandidaten komen bij voorkeur uit een productie- of aankoopomgeving.
 • Kennis van Engels is een must.
 • Je hebt een goede basiskennis van de MS-office tools.

 

Our offer

Bij Daikin kan je rekenen op een afwisselende job, bij een internationale marktleider die mensen stimuleert om te groeien en samen te werken. Wij bieden een vast contract van onbepaalde duur. Vanaf je start mag je rekenen op grondige training en intensieve ondersteuning. Jouw competitieve salaris wordt aangevuld met een pakket extralegale voordelen.  

 

Related vacancies

Find more information

Take a tour in our virtual showroom

Need help?

Find more information

Corporate Information

Need help?

Find more information

Corporate Information

Need help?

Looking for a new challenge?

Need help?