Skip to main content

IT Network Security Engineer

Ostend - Belgium

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. is het Europese hoofdkwartier van het Japanse Daikin Industries Ltd. Wij ontwerpen, produceren en distribueren airconditionings -en verwarmingssystemen voor commerciële, residentiële en industriële toepassingen. Onze hoofdkantoren bevinden zich in Oostende en Brussel, maar daarnaast zijn we overal in Europa, Afrika en het Midden-Oosten met verkoopnetwerken aanwezig.

We zijn marktleider op het gebied van airconditioning en bieden verder  Total Comfort Solutions aan op het vlak van koeling, verwarming, ventilatie en aanverwante technieken.

Daarnaast blijven we een bedrijf in volle expansie, internationale contacten, een prettige en stimulerende werksfeer, uitgebreide training en coaching, … Daikin Europe N.V. heeft veel troeven in handen. Maar onze grootste troef zijn onze gemotiveerde medewerkers. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent.

Het IT Center EMEA bestaat uit drie afdelingen: IT Planning, IT Development en IT Infrastructure. Binnen IT Infrastructure maak je deel uit van de IT Infrastructure Development sectie. Deze is verantwoordelijk voor de implementatie (projecten en change requests) van IT Infrastructure om de Daikin business in Europa te ondersteunen.

 

Job content

Heb je een allround kennis en interesse in IT?
Hou je van teamwork en ben je resultaatgericht?
Is probleemoplossend denken je tweede natuur?

 • Als master ben je gefascineerd door computerwetenschappen en heb je een master diploma in informatica of gelijkwaardig.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van een van bovengenoemde toepassingen, of je hebt het doorzettingsvermogen en de capaciteit om vlug kennis op te doen.
 • Ervaring in project management strekt tot aanbeveling. Als je nog geen ervaring hebt, dan heb je zeker de capaciteiten om activiteiten van verschillende interne en externe partners in een IT-project te coördineren.
 • Je spreekt en schrijft vlot Engels. Nederlands is een extra troef.
 • Je bent klantgericht, communicatief sterk en je hebt geen schrik om een presentatie te geven
 • Je neemt verantwoordelijkheid en je bent oplossingsgericht
 • Je werkt nauwkeurig en overzichtelijk

 

 

Profile

Na introductie en opleiding, worden dit jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je implementeert (plannen, ontwikkelen, testen) nieuwe updates en wijzigingen in de bestaande omgeving en je bent verantwoordelijk voor de migratie en implementatie van projecten.
 • Hiervoor werk je nauw samen met de andere teamleden, onze IT leveranciers en partners voor de implementatie.
 • Je analyseert de risico’s en de mogelijke impact van de wijzigingen, je bepaalt de details van de implementatie en de test scenario’s en je werkt de nodige technische documentatie uit.
 • Je zorgt ervoor dat het project overgedragen voor naar de IT operations sectie (verantwoordelijk voor het onderhoud en de ondersteuning van de systemen na de go-live).
 • Je bewaakt het (project) budget en je bent in staat om de status van het project duidelijk in kaart te brengen en te rapporteren.

De voornaamste domeinen/technologieën waarbinnen je zal werken zijn:

 • Firewall environment (Checkpoint)
 • Remote Access Infrastructure & Services (SSL VPN, Zscaler Provate Access)
 • Network authentication (RSA/Radius/ISE…)
 • Web Application Firewall (F5 / Cloud solution)
 • Internet Access (Proxyserver, Zscaler)
 • WAN Infrastructure & Services (SD-WAN, MPLS,…)

Daikin heeft de voorbije jaren heel wat overnames gedaan waardoor nu een resem projecten op stapel staan om de IT infrastructuur in de overgenomen bedrijven te standardiseren en te centraliseren.

Andere projecten gaan over de introductie van nieuwe technologieën, om de werking van onze business te verbeteren.

 

Our offer

 

Deze uitdagende functie biedt jou groeimogelijkheden in de Europese hoofdvestiging van een internationaal bedrijf. Wij bieden een vast contract van onbepaalde duur. Vanaf je start mag je rekenen op grondige training en intensieve ondersteuning. Jouw competitieve salaris wordt aangevuld met een pakket extralegale voordelen. Collega's mogen daarnaast ook elke week 2 dagen van thuis uit werken.

 

Stuur je sollicitatiebrief en cv dan bij voorkeur per e-mail naar jobs@daikin.be.

OF Registreer je op www.daikin.eu/jobs. Volg de instructies en je cv wordt ons automatisch bezorgd. Misschien tot binnenkort, want denk eraan… talent doet het bij Daikin!

 

 

Related vacancies

Find more information

Take a tour in our virtual showroom

Need help?

Find more information

Corporate Information

Need help?

Find more information

Corporate Information

Need help?

Looking for a new challenge?

Need help?