replacementtechnology-710x460.png

Tax & Transferpricing Officer

Ostend - Belgium

Robert Half Talent Solutions zoekt op vandaag exclusief naar een Tax & Transfer Pricing Officer. Binnen deze rol zal je werken op het EMEA HQ te Oostende.

Daikin Europe N.V. is het Europese hoofdkantoor van het Japanse bedrijf Daikin Industries Ltd. Ze ontwerpen, produceren en distribueren airconditioning- en verwarmingssystemen voor commerciële, residentiële en industriële toepassingen.

Job content

Daikin Europe voert een actief acquisitiebeleid. Nieuwe entiteiten moeten worden ingepast in hun groepsbeleid voor verrekenprijzen. Hiervoor zal je helpen om het beste TP-mechanisme te definiëren en implementeren, rekening houdende met de hieraan gerelateerde belastingverplichtingen. Wijzigingen in de groepsstructuur hebben ook een impact op andere fiscale domeinen zoals de indirecte belastingen: je zal nieuwe btw-nummers aanvragen en nieuwe goederenflows analyseren. Hiernaast zal je meedenken over optimalisaties en efficiënties rond fiscale compliance.

Als Tax & Transfer Pricing Officer zal je volgende verantwoordelijkheden hebben:

 • Je helpt mee met de implementatie van een nieuw transfer pricing beleid.
 • Je werkt efficiënte procedures uit rond nieuwe fiscale regelgeving en volgt de correcte toepassing op (DAC 6-rapportage, IID, …); 
 • Je bent verantwoordelijk voor de TP-complianceverplichtingen van de groep en keurt nieuwe btw-aangiften, opgesteld door een externe partner, goed;
 • Je vormt het eerste aanspreekpunt bij eventuele fiscale vraagstukken;
 • Je zal een belangrijke schakel vormen in het adviserende luik binnenin de onderneming;
 • Je zal zal betrokken worden bij verschillende SAP-projecten;
 • Je krijgt de kans om jouw fiscale kennis te verruimen, over verschillende domeinen heen.

 

 

Profile

De vereiste kwalificaties voor deze ruime functie zijn:

 • Je hebt een masterdiploma economie of economische wetenschappen en/of fiscaliteit 
 • Je kan reeds terugblikken op een twee tot vijftal jaren relevante ervaring. Deze ervaring heb je opgebouwd binnen de Big4 of een multinationale onderneming;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en je drukt je vlot uit in het Engels;
 • Affiniteit met SAP is een plus;
 • Je hebt interesse in technologie en digitale tools en over het algemeen een technische instelling;
 • Je hebt een accurate compliance-mindset, wil eventuele problemen oplossen en staat te popelen om je fiscale kennis uit te breiden.

 

Our offer

Je komt terecht in een internationale omgeving waar er voldoende ruimte is om jouw eigen accenten te leggen om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken. Je zal in een dynamische job met veel variatie terechtkomen. Je kan op een autonome, doch transparante manier de functie van Tax & Corporate Transfer Pricing Officer uitvoeren in een uitstekend team waar de sfeer op vandaag heel goed is.

Daikin biedt jou de kans om jezelf als persoon te ontwikkelen in een internationaal kader. Ze zullen jou ook opleidingsmogelijkheden bieden waar nodig.

Daikin biedt voor deze functie een aantrekkelijk salaris en tal van extralegale voordelen aan.

Wie deze kans grijpt gaat ongetwijfeld een verdere mooie carrière tegemoet bij een heel aantrekkelijke werkgever. Ten slotte zal je een goeie work-life balans terugvinden.

De aanwervingen via Robert Half Permanent Placements zijn steeds in functie van een contract van onbepaalde duur.

Interesse in deze interessante functie? Stuur me dan zeker je CV door naar Laurens.dalle@roberthalf.be en vermeld referentienummer 11818593.

 

 

Related vacancies

DX Technician

Rhône-Alpes/Auvergne - France

Hotline Technician

BRON - France