20180828_daikin_092.jpeg

Preventieadviseur: Welzijn, Gezondheid en Ergonomie

Ostend  - Belgium

Voor onze vestiging in Oostende is Daikin Europe op zoek naar een gepassioneerde preventieadviseur. Als preventieadviseur kom je terecht de afdeling Welfare & Environment. Samen met vier enthousiaste collega-preventieadviseurs en vorm je samen de afdeling Facilities binnen ons General Affairs department.

Functie

Als preventieadviseur/Safety Advisor ondersteun je de organisatie in het optimaliseren van het welzijnsbeleid.

Deze aanpak is niet enkel gericht op onze productieafdeling, maar ook andere activiteiten zoals de R&D – afdeling, de ondersteunende administratieve diensten en het logistieke gebeuren met betrekking tot de diensten na verkoop vragen elk op zich een aangepaste en unieke aanpak.

In deze functie vertegenwoordig je onze safety-minded cultuur (in combinatie met onze Japanse achtergrond) en zorg je voor een correcte en mensgerichte toepassing van de regelgeving.

Je krijgt de kans om een welzijnsbeleid mee op punt te stellen en de kwaliteit van onze medewerkers hun werkomstandigheden nog beter te maken. Je kan aan de slag in een dynamische en steeds veranderende werkomgeving.

Je bent betrokken in de verschillende domeinen zoals arbeidsveiligheid, arbeidsgezondheid, ergonomie, hygiëne, … Je vervult uiteraard de opdrachten en taken zoals omschreven in de welzijnswetgeving en dit in overeenstemming met het welzijnsbeleid van de organisatie.

In deze functie rapporteer je aan de Health & Safety Manager

Profiel

  • Opleiding en ervaring: Je bent in het bezit van een bachelor diploma en een attest van preventieadviseur niveau 2. Je bent geboeid door alles wat arbeidsveiligheid, arbeidswelzijn en ergonomie betreft en je wil je loopbaan daarin verder uitbouwen. Deze functie staat open voor zowel starters als voor mensen met relevante werkervaring.
  • Empathie en maturiteit: Onze medewerkers moeten voelen dat ze bij jou terecht kunnen. Je stelt je dan ook empathisch op en bent een volwassen gesprekspartner en sterk communicatief.
  • Overtuigingskracht: Je staat stevig in je schoenen en durft naar een leidinggevende stappen om zaken bespreekbaar te maken. Je weet ook van aanpakken en kan mensen enthousiasmeren.
  • Analytisch inzicht: Je bent sterk in het analyseren van problemen. Bovendien kan je rapporten opstellen, cijfers ontleden en er de juiste conclusies uit trekken.
  • Leergierig: Ondanks jouw klare kijk op verschillende welzijnsdomeinen, blijf je leergierig. Je bent bereid om je hierin verder te specialiseren.
  • Talenkennis: Je spreekt vlot Nederlands, maar ook in het Engels kan je vlot communiceren met collega’s en externe partners

Ons aanbod

Een uitdagende functie met doorgroeimogelijkheden in de Europese hoofdzetel van een internationaal denkende en opererende onderneming. Wij bieden een vast contract van onbepaalde duur. Wij voorzien een grondige aanvullende opleiding en een sterk motiverende begeleiding gecombineerd met een competitief salaris in overeenstemming met het belang van uw functie, aangevuld met een pakket extralegale voordelen.

Related vacancies

Intern HR International Mobility

Ostend - Belgium

Teamleader

Oostende - België