20180828_daikin_088.jpeg

HRIS Officer

Ostend - Belgium

HR Services en Legal Affairs is de afdeling binnen Daikin Europe NV die instaat voor de verwerking van de payroll en alle administratie die te maken heeft met de tewerkstelling van de +/- 1900 vaste en tijdelijke medewerkers van de verschillende vestigingen in België.

Om de klantentevredenheid verder te verbeteren en de werking binnen de afdeling te optimaliseren, zijn we op zoek naar een tijdelijke medewerker die een sterke affiniteit heeft met rapportering en procesverbetering.

Job content

1. Procesverbetering

Analyse van de verschillende controlesystemen (J-Sox, Payroll-check, ISO, …) die moeten zorgen voor een perfecte payroll. Per proces (bijv. ploeggeld, fietsvergoeding, onkostenvergoeding, enz. ) de controleflow uitschrijven. Onderzoeken waar het controleproces nog geoptimaliseerd kan worden. Oplossingen voorstellen om deze te verbeteren en na goedkeuring te implementeren.

2. HR-automatiseringsprojecten:

a. Digitale verlofaanvraag arbeiders

b. SuccessFactors: Project op EMEA-niveau waarbij alle Daikin-ondernemingen op één gemeenschappelijk IT platform werken op vlak van o.a. master data, performance-flow, training, …

c. Outsourcen van HR administratieve taken

3. Rapporteringen

Uitvoeren, automatiseren en verbeteren (o.a. via Excel) van bestaande rapporteringen ten dienste van onder andere de Ondernemingsraad.

4. Administratieve ondersteuning van bepaalde HR processen

De ondersteuning bieden aan de Employee Services collega’s bij maandelijkse of jaarlijkse administratieve processen zoals opvolging tijdsregistratie bedienden, verlofkalenders arbeiders,…

Profile

  • Opleiding en ervaring: Je bezit een Master diploma. Je bent geboeid door alles wat met payroll, procesoptimalisatie en HR informatie systemen te maken heeft. Je kan processen analyseren, documenteren en verbeteringsvoorstellen formuleren. Excel heeft geen geheimen voor jou. Ervaring met HRIS-tools en SAP is een plus.
  • Talenkennis: Je spreekt vlot Nederlands, maar ook in het Engels kan je vlot communiceren met collega’s en externe partners.
  • Analytisch inzicht: Je bent sterk in het analyseren van problemen. Bovendien kan je rapporten opstellen, cijfers ontleden en er de juiste conclusies uit trekken.
  • Resultaatgericht en zin voor initiatief : Je bent in staat om out of the box te denken. Je neemt initiatieven om de projecten te laten evolueren en hebt een focus op het uiteindelijke resultaat; een afgewerkt project tegen de gestelde deadline.
  • Leergierig: Naast jouw klare kijk op de verschillende facetten van de job, blijf je leergierig. Je bent bereid om je te verdiepen in sociaal rechterlijke materies. Nieuwe systemen binnen het werkvlak van payroll en de daarmee samengaande rapporteringen kennen na een bepaalde termijn geen geheimen meer voor jou.

Offer

Een uitdagende functie in de Europese hoofdzetel van een internationaal denkende en opererende onderneming. We bieden langdurig engagement van 6 maanden met mogelijke verlenging. . Wij voorzien een grondige aanvullende opleiding en een sterk motiverende begeleiding gecombineerd met een competitief salaris.

Related vacancies

Quality Assurance Engineer - Heat Pumps

Ostend - Belgium

Junior IT Innovation Engineer

Ostend - Belgium