replacementtechnology-710x460.png

HR payroll process analyst

Ostend  - Belgium

HR Services en Legal Affairs is de afdeling binnen Daikin Europe NV die verantwoordelijk is voor de salarisverwerking en alle personeelsadministratie m.b.t. de tewerkstelling  van de +/- 2000 vaste en tijdelijke medewerkers van de verschillende Daikin Europe vestigingen in België (Oostende, Brussel, Gent).

 

De loon- en weddeberekening wordt verzekerd door een sociaal secretariaat. Alle overige personeelsadministratie (tijdskrediet, zorgverlof, ziekte- en andere afwezigheidsopvolging, arbeidscontracten,  toepassing Daikin cao’s, enz.) wordt verzorgd door een team van een viertal Daikin-medewerkers.  

 

Job inhoud         

Procesverbetering

Analyse van de verschillende controlesystemen (J-Sox, Payroll-check, ISO, …) die moeten zorgen voor een perfecte payroll. Per proces (bijv. ploegpremies, fietsvergoeding, onkostenvergoeding, belastbare voordelen alle aard  enz. ) de controleflow uitschrijven. Onderzoeken waar het controleproces nog geoptimaliseerd kan worden. Oplossingen voorstellen om deze te verbeteren en na goedkeuring deze implementeren.

HR-automatiseringsprojecten

Je maakt deel uit van het projectteam dat de ambitie heeft om ‘papier en pen’- flows te digitaliseren (bijv.  verlofaanvraag arbeiders; wijzigen persoonlijke gegevens; enz.). Je brengt processen in kaart, je denkt mee na over hoe deze kunnen geautomatiseerd worden, je test de software die de leverancier programmeert en tot slot leidt je je collega’s of de eindgebruikers op. 

Rapporteringen

Uitvoeren, automatiseren en verbeteren (o.a. via Excel) van bestaande rapporteringen ten dienste van onder andere de Ondernemingsraad en Management.

Administratieve ondersteuning van bepaalde HR processen

De ondersteuning bieden aan collega’s  bij maandelijkse of jaarlijkse administratieve processen zoals opvolging tijdsregistratie bedienden, verlofbeheer arbeiders,…

Sociaal juridische expertise

Je volgt de HR-trends en ontwikkelingen in het Belgisch arbeidsrecht en zorgt indien nodig voor vertaling en implementatie binnen de afdeling in overleg met onze HR Legal expert.

 

Profile

  • Opgeleid en leergierig: Je bezit een Master diploma (Bijv. rechten, TEW, …) en beschikt over reeds enkele jaren relevante ervaring (bijv. sociaal secretariaat, HR Service Center, …). Je bent geboeid door alles wat met salarisverwerking en loonfiscaliteit, proces-optimalisatie en sociaal recht  te maken heeft. Je speelt met cijfers en kan processen analyseren, documenteren en verbeteringsvoorstellen formuleren . Je houdt ervan om juridische teksten te analyseren en je te verdiepen in CAO’s . Je breidt je kennis rond sociale wetgeving continu uit (lezen vakliteratuur, volgen studiedagen, het uitbouwen van een professioneel netwerk) zodat je stap voor stap jezelf ontwikkelt tot een sociaal juridische expert en een aanspreekpunt wordt voor vakbonden, management, de juridische dienst van onze werkgeversfederatie, enz.
  • Taalvaardig: Je spreekt en schrijft vlot Nederlands, maar ook in het Engels kan je vlot communiceren met collega’s en externe partners.
  • Analytisch: Je bent sterk in het analyseren van problemen. Bovendien kan je met de nodige nauwkeurigheid rapporten opstellen, cijfers ontleden gebruikmakende van IT-tools (vaak Excel) en er de juiste conclusies uit trekken.
  • Resultaatgericht en zin voor initiatief : Je bent in staat om ‘out of the box’ te denken. Je neemt initiatieven om de projecten te laten evolueren en hebt een focus op het uiteindelijke resultaat; een afgewerkt project tegen de gestelde deadline. 

Ons aanbod

Een uitdagende functie in de Europese hoofdzetel van een internationaal denkende en opererende onderneming. Een job waarin je zelf verantwoordelijkheid opneemt, in ruil voor de nodige flexibiliteit die je toelaat een goed evenwicht te vinden tussen werk- en privéleven. Een actief loopbaanbeleid en opportuniteiten voor interne mobiliteit geven je de kans je carrière in eigen handen te nemen. Een competitief verloningspakket met een waaier van aantrekkelijke voordelen.

Related vacancies

Information Security Officer

Ghent - Belgium

Cloud Solutions Architect

Ghent - Belgium