header_innnovation.jpg

Controls Development Engineer

Ostend  - Belgium

Heb je interesse in elektromechanica en elektronica, maar vooral in controls, apps of cloud solutions?

Ben je op zoek naar een job met verantwoordelijkheid én naar een technische uitdaging?

Dan ben jij onze volgende Controls Development Engineer!

Bij Daikin Europe streven we ernaar om producten van topkwaliteit af te leveren. In Oostende worden de nieuwste controls ontwikkeld en grondig geëvalueerd op gebruikerservaring en betrouwbaarheid. Als Controls Development Engineer werk je preventief: het is je verantwoordelijkheid om kwaliteitsproblemen bij nieuwe producten te voorkomen.

Pas als alles perfect gebruiksvriendelijk is, worden ze geproduceerd en komen ze op de markt.

Als Controls Development Engineer word je nauw betrokken bij het ontwerpproces en kan je vanuit je technische know-how mee vorm geven aan onze nieuwste controls. Zelf ben je ook een stuk verantwoordelijk voor de ontwikkeling en ben je een onmisbare schakel die het volledige systeem controleert en test.

 

Job Inhoud

Je bent verantwoordelijk om de kwaliteit van onze remote controls, apps, cloud solutions, enz. te evalueren. Jij bent de persoon die bepaalt of onze nieuwe controls klaar zijn om op de markt te verschijnen.

 • Je bouwt onze know-how en kennis betreffende controls verder uit. Je stelt hiervoor ‘past trouble lists’ op en documenteert alles in design en test standaarden.
 • Je werkt nauw samen met andere afdelingen in Oostende en Gent om de criteria van onze controls te definiëren (functionele specificaties, beste match in kwaliteit versus kost, enz.)
 • Je organiseert ‘final end-user experience tests’ op nieuw ontwikkelde controls.
 • Als er zich fouten voordoen, dan help je bij de analyse van het gedrag, de oorzaak en de mogelijke tegenmaatregelen.
 • Je rapporteert je bevindingen zowel aan het management als tijdens tijdens development review meetings.

 

Profiel

 • Je bent in het bezit van een ingenieursdiploma bij voorkeur in ICT, elektronica of elektromechanica.
 • Je hebt een sterke interesse in controls (remote controls, apps, …).
 • Je bent hands-on en houdt ervan om prototypes te evalueren in echte applicatie.
 • Je bent resultaatsgericht en doelgericht.Je bent kritisch ingesteld. Voor je je bevindingen valideert, evalueer je ze kritisch en ben je in staat om de oorzaak te vinden bij problemen.
 • Je gaat efficiënt om met veranderingen en problemen. Je bent in staat te presteren onder druk zonder verlies van kwaliteit.
 • Je bent een echte teamplayer en communicatief sterk. Je ben niet bang om met verschillende departementen doorheen de gehele onderneming te communiceren en te onderhandelen.
 • Je kennis van het Engels is uitstekend. Kennis van een andere Europese taal is een pluspunt.

Ons Aanbod

Een uitdagende functie met doorgroeimogelijkheden in de Europese hoofdzetel van een internationale onderneming. Wij bieden een vast contract van onbepaalde duur.
Wij voorzien een grondige opleiding en sterke begeleiding. Wij bieden een competitief salaris, aangevuld met een pakket extralegale voordelen.

 

 

Related vacancies

Service Engineer with focus on Heating (m/f)

Slovakia

Pre Sales Application Engineers (Air Conditioning & Applied Products)

Dublin - Ireland