Op reis naar het buitenland

Ga jij op reis naar het buitenland? Lees dan aandachtig onderstaand bericht.

 

Voor het volgend bericht verwijzen we naar de website van de overheid https://diplomatie.belgium.be/nl

BELANGRIJK: Alle reizen naar het buitenland zijn afgeraden​. WIJZIGING van de regels omtrent quarantaine en testing die van toepassing zijn bij aankomst in België: de regels werden aangenomen door de Belgische overheid op 30 december en treden op 31 december in werking.

 

Sinds 31/12/2020 moet iedereen die naar een RODE zone op reis is geweest voor meer dan 48 uur verplicht in quarantaine. Daarenboven moet je een Covid test ondergaan op de 1ste dag en de 7de dag. De quarantaine kan pas worden beëindigd na een negatieve Covid test op dag 7 van de quarantaine.

 

Wat als ik vanaf 31/12/2020 terug kom uit een rode zone (waar ik langer dan 48 uur verbleef)?

1)      Ga onmiddellijk in quarantaine en onderga een Covid test op de 1ste en de 7de dag.

2)      Bel naar de ziektetelefoon (059/55.88.65) om ons te informeren over je afwezigheid.

3)      Stuur zo snel mogelijk je attest door naar employee service (employeeservices@daikineurope.com) of geef je attest af aan de portier.
         Geef daarnaast mee dat het attest omwille van reizen is.

4)      Doe op de 7de dag een test en als hij negatief is dan mag je het werk terug hervatten.

5)      Doe bij afloop van je attest steeds de zelfevaluatie. Deze kan je terugvinden onder: https://www.daikin.eu/en_us/ik-word-verwacht-op-het-werk.html#!#Zelfevaluatie

 

 OPGELET:

  • Weet dat indien u bij terugkomst in quarantaine moet, de RVA geen vergoedingen uitbetaald.
  • Bij twijfel, contacteer steeds je huisarts. Wij vragen een verhoogde waakzaamheid bij terugkeer om zeker bij Covid symptomen niet naar Daikin te komen.

 

Wat als het resultaat van mijn Covid test positief is?

Verwittig zo snel mogelijk je huisarts en licht de medische dienst in. Neem bij afloop van je attest steeds contact op met de medische dienst wanneer je het werk wenst te hervatten na een positief testresultaat. Start nooit zomaar op zonder op consultatie te gaan bij de medische dienst of telefonisch contact (059/55.89.19) te hebben met de medische dienst.