Op reis naar het buitenland

Ga jij deze zomer op reis buiten België? Lees dan aandachtig onderstaand bericht.

 

De zomer is officieel begonnen! Door de versoepeling van de coronamaatregelen ziet het ernaar uit dat medewerkers meer en meer op buitenlandse reizen zullen vertrekken.

We hebben de laatste maanden grote inspanningen geleverd om het coronavirus buiten Daikin te houden. Het virus is nog steeds aanwezig zowel in als buiten Europa. We vragen iedereen om zorg te dragen voor zijn/haar eigen gezondheid en voor de gezondheid van collega’s. We rekenen op de verantwoordelijkheid van iedereen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Je bent zelf verantwoordelijk om te checken welk risico de regio vormt waarnaar je op reis gaat. Dit kan via volgende website: https://diplomatie.belgium.be/nl. Via de kaart kan je opzoeken welke kleur je regio heeft en bijgevolg welke acties je moet ondernemen. 

Bij terugkeer uit een rode regio, vragen wij steeds de voorwaarden die de overheid oplegt na te leven:

  • Wanneer je terugkeert uit een rode regio (verblijf van minimaal 48 uur) en je geen covid-gerelateerde symptomen vertoont moet je onmiddellijk contact opnemen met de huisarts. In principe zal de huisarts een quarantaine attest van 7 dagen voorschrijven met op de 5de dag een covid test. De periode van 7 dagen quarantaine verloopt indien het resultaat van deze covid test negatief is en je geen covid-gerelateerde symptomen vertoont.  

  • Wanneer je terugkeert uit een rode regio (verblijf van minimaal 48 uur) en je wel covid-gerelateerde symptomen vertoont, neem dan onmiddellijk contact op met de huisarts en volg zijn/haar advies.

Wanneer je terugkeert uit een oranje regio dan raadt de overheid een verhoogde waakzaamheid aan.

  • Indien je geen symptomen vertoont, is quarantaine vanaf nu niet meer noodzakelijk.  

  • Indien je covid-gerelateerde symptomen vertoont, dan moet je onmiddellijk contact opnemen met je huisarts en zijn/haar advies opvolgen. 

 

 

Summer holidays.jpg