Sales Support Engineer Heating

In verband met uitbreiding van ons Sales Support team zijn wij in Capelle aan den IJssel op zoek naar een

 

Sales Support Engineer Heating

(warmtepompen, minimaal 4,5 dag voorkeur fulltime/40 uur)

 

Wat ga je doen?

Als Sales Support Engineer ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten (telefonisch en digitaal) en zorg je voor een snelle en adequate afhandeling van vragen, het aannemen en begeleiden van orders en succesvolle projectuitvoeringen. Vragen kunnen technisch inhoudelijk zijn maar kunnen ook een beroep doen op je commerciële vaardigheden. De basis technische kennis die je meeneemt zorgt ervoor dat je kunt ondersteunen bij het uitwerken van offertes en verwerken van orders. Door je grote interesse en nieuwsgierigheid bouw je steeds meer kennis op en hoef je steeds minder een beroep te doen op de technische kennis van je collega’s. Jij zorgt voor een gestructureerde administratieve organisatie binnen de afdeling en weet wanneer je wie moet inschakelen. Je bewaakt de voortgang en zorgt voor tijdige orderintakes en het nabellen van offertes. Naast de samenwerking met klanten heb je ook veel contact met de collega’s van de binnendienst, sales engineers en installateurs.

 

 

Jij bent een Sales Support Engineer met:

 • MBO+ werk- en denkniveau (op basis van een technische of commerciële opleiding);
 • basiskennis techniek (must), kennis van en interesse in warmtepomptechnologie en de energietransitie waar we in Nederland voor staan;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een klantgerichte omgeving;
 • accuratesse, daadkracht, communicatieve vaardigheden en een gezond doorzettingsvermogen;
 • bereidheid tot het volgen van MIT (middelbare installatietechniek), of zelfs HIT (hogere installatietechniek);
 • een nieuwsgierige en lerende werkhouding.

Wij bieden jou:

 • een afwisselende en commerciële binnendienstfunctie in een groeiende organisatie waar customerservice hoog in het vaandel staat;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor ambitieuze en leuke collega’s;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden, o.a. via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand en een aantrekkelijke bonusregeling;
 • vrijdagmiddagborrels;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

 

Wie is jouw werkgever?

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: professionaliteit, gedrevenheid, betrouwbaarheid en verbondenheid.     

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. 

 

De afdeling

Sales Support is vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten. Op deze afdeling komen de vragen van klanten binnen, worden orders aangenomen en projectuitvoeringen begeleid. Ook wordt ondersteuning verleend bij het uitwerken van offertes en wordt de voortgang van alle voorkomende zaken bewaakt. Specialisten, sales engineers en sales support engineers werken hier veel samen.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, telefoon 06 – 23 32 07 26. Voldoe je nog niet geheel aan de eisen met betrekking tot kennis en relevante werkervaring maar heb je wel interesse, informeer dan of er wellicht toch mogelijkheden voor je zijn.